Training & exercise

Spring is in the Air! / Fitness Beyond Walls.


De lente is gearriveerd, de dagen beginnen langer te worden, het is tijd om naar buiten te gaan. Naar de gym waar er geen lidmaatschap nodig is, waar er geen lange rijen zijn om bij de toestellen te komen en waar geen muffe aerobicstudio te vinden is. The Big Outdoors dus. En 'the sky is the limit' als het om variatie en keuze van trainingen gaat waar je je ook bevindt.


Walk this way
Spring is in the air!

Wandelen is plezierig, eenvoudig en geeft talloze voordelen voor de gezondheid (hoe is het mogelijk!). Je bepaalt zelf je snelheid en daarmee de resultaten. Het enige wat nodig is zijn stevige wandelschoenen.

Je kunt heel rustig slenteren, wat weinig voor de conditie zal doen maar als je lang genoeg doorgaat zal je toch wel lichaamsvetten gebruiken voor de energie. Je kunt ook in je normale tempo wandelen. Als je wandelen niet meer gewend bent kan dit behoorlijk zwaar zijn.
Je kunt powerwalking gaan doen, wat iets pittiger gaat. Informeer bij de plaatselijk sportschool. Er worden overal in het land lessen in gegeven. Je kunt als je getraind bent racewalking (snelwandelen) gaan proberen.
Wandelen is goed voor lichaam en geest.


On the Run

Eén van de beste 'stress-busters' is joggen. Als je op de juiste wijze met je loopprogramma van start gaat en geleidelijk aan opbouwt, kan het een echte kick geven en vele voordelen bieden voor de fitheid en de slanke lijn. Het juiste schoeisel en een goede looptechniek is cruciaal. Heb je nog nooit eerder gelopen, dan wordt het je aangeraden om je aan te sluiten bij één van de vele clubs die cursussen geven. Als je last hebt van gewrichts- of rugklachten dan is 'low impact walking' waarschijnlijk verstandiger voor jou.


Sticks and stones

Geen toestel te vinden? Don't sweat. Zoek een stok en een steen en klaar! Doe losmakende bewegingen met de stok zoals 'de windmolen'. Begin met stok horizontaal voor het lichaam. Doe de stok omhoog en door naar achteren eindigend met de rechter arm omhoog en de linker arm omlaag, doe de linker arm omhoog, en breng de stok weer naar voren en eindig horizontaal. Herhaal deze oefening, maar nu de ander kant op.
Gebruik de steen als een dumbel.


Togethercise

Neem iemand mee zoals bijvoorbeeld je partner, vrienden of de kinderen en speel. Voel je vrij. Maak het kind in jezelf weer eens wakker. Train samen. Een workout wordt op deze manier meer een gelegenheid dan een karwei.


Relaxercise

Ga eens lekker naar buiten de frisse lucht in en verscherp je zintuigen. Geniet van de natuur. Kijk, luister, ruik, voel de frisse lucht, adem diep en kalm en kom tot rust. Door te ontladen krijg je onmeetbare vernieuwde energie.


Revitalise your workout!

5 Tips om nieuwe leven in jouw trainingschema te blazen (handig voor binnen en voor buiten!):

1. Probeer iets nieuws uit.
Verveling is één van de grootste redenen dat mensen stoppen met trainen. Vergeet niet dat jij buiten keuze hebt uit land, water en lucht activiteiten!

2. Ontdek jouw fitness persoonlijkheid.
Als het sociale aspect van sport voor jou van belang is, kies dan iets in een les of team situatie. Als jij je gauw verveelt, is banen zwemmen misschien niets voor jou. Niet iedereen vindt alles even leuk.

3. Make it fun.
Kies een activiteit die jou een goed gevoel geeft, het hoeft allemaal niet zo bloedserieus te zijn. Omdat je buiten traint en niet in een gym betekent dat niet dat je niet calorieën aan het verbranden bent!

4. Exercise your mind.
En dat hoeft niet onmiddellijk met Yoga, Tai Chi of door meditatie te zijn. Door bewuster te zijn van alle lichaamsbewegingen die je maakt en deze van binnenuit te besturen zul je ook de geest trainen.

5. Probeer positief te zijn.
Zelfkritiek kan het gevoel van eigenwaarde beschadigen. Hou dus op met jezelf te bekritiseren. Wees positief! Dat zal ook positieve invloeden hebben op de uiteindelijke resultaten.Terug naar boven