Trends

Cycling, een enerverende conditietraining

Juni 1998, door Resi Hoogendam


E�n van de nieuwste vormen van conditietraining, die de laatste jaren overgewaaid is uit Amerika, is indoor-cyling of spinning. Deze training in lesverband op zeer speciale fietsen is afwisselend en enerverend voor mannen en vrouwen. De moderne 'hometrainers' zijn helemaal in hoogte e.d. af te stellen en de intensiteit is goed individueel aan te passen.

Fietsen en niet vooruit komen klinkt op zich een beetje saai, maar juist het simpele van de beweging geeft een speciale dimensie aan deze training. Je hoeft niet na te denken over pasjes en dergelijke, maar alle aandacht kan gaan naar het eigen lichaam. De techniek van cycling en een goede houding heeft voldoende in zich om de training boeiend te houden. De instructeur zorgt verder voor motiverende muziek en stimuleert de groep zodanig dat iedere training een aparte ervaring is.

Cycling is zeer geschikt voor dames en heren die gewoon lekker in een groep conditietraining willen doen zonder springen en pasjes e.d. Ook voor wielrenners en recreatie fietsers is indoor cycling een prima aanvulling op hun buiten activiteiten.

Het is heel moeilijk deze training te omschrijven. Wanneer u lekker wilt zweten op een gezellige en motiverende manier doe een keer mee met een cycle training bij een fitnesscentrum bij u in de buurt. Je moet het een keer gedaan hebben om te begrijpen wat het is.